Even voorstellen

Ik ben Lydia Kok.
Zelfstandig gevestigd Gezondheidszorg-psycholoog

Ik hou van mijn vak en met enthousiasme en visie voer ik mijn praktijk.
Naast mijn werk als psycholoog, ben ik getrouwd en moeder van twee kinderen.

Als gezondheidszorgpsycholoog ben ik opgeleid in diverse psychologische methoden en theorieën gebaseerd op gedegen onderzoek. De hulp die ik bied is in overeenstemming met de fundamenten van de Heilige schrift, de bijbel die ik als leidraad voor mijn leven gebruik.  Ik voel een diepgewortelde roeping om een psychologie praktijk te voeren om in de eerste plaats Christenen een veilige plek te bieden voor psychologische hulp.

Visie

De naam Eden heb ik met zorg uitgekozen. Veel van wat we kunnen leren uit ‘de hof van Eden’, komt overeen met mijn visie over het geven van therapie.

In de allereerste plaats leren we uit het scheppingsverhaal dat God de mensen heeft geschapen om in nauwe relatie met elkaar en met Hem te leven. In mijn visie kan de mens niet los gezien worden van zijn medemens. Problemen in relaties met naasten is zeer pijnlijk, maar verbondenheid met anderen werkt helend. Binnen de therapie heb ik hier extra aandacht voor.

Ten tweede brengt Eden ons terug naar het begin, waar het allemaal begon, wat het doel van de schepping was, waar het fout ging, wat er fout ging, etc. Ook in therapie wil ik niet alleen kijken naar de klachten waar je in het heden last van hebt, maar ook naar de oorsprong daarvan. Om jezelf te leren begrijpen is het goed om ook terug te gaan naar het begin. Wat je hebt meegekregen in je gezin van herkomst heeft invloed op hoe je je ontwikkelt, hoe je naar jezelf kijkt en wat je belangrijk vindt in relatie tot de ander; alles hangt met alles samen.

Wat mij ook inspireert is de houding die God aanneemt als de eerste mensen door eigen toedoen de hof van Eden moeten verlaten.  De relatie met elkaar en met God raakt verstoort, maar God blijft voor hen zorgen. Hij maakt kleren voor Adam en Eva om de schaamte die zij ervaren te bedekken. Wat jij ook hebt meegemaakt of gedaan hebt, ik zal mijn uiterste best doen om zonder oordeel en met zorg naar je te kijken.